Aşçılık Programı

AŞÇILIK PROGRAMIMIZ HAKKINDA;
Aşçılık programının temel amacı yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek yiyecek- içecek sektörüne hizmet verecek uzman personel yetiştirmektir.
Programın bir diğer amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda araştırılması ve korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır.
İki yıllık ön lisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar uluslararası mutfak teknikleri, Türk mutfağı teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, gıda bilimi, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verilmektedir.
Bölüm de eğitim dili Türkçedir.
Klasik yemek pişirme teknikleri ve Türk-Osmanlı mutfaklarının yanısıra dünya mutfakları, pastane ürünleri, vejeteryan mutfak gibi derslerle program zenginleştirilmiştir. Bölümde öğrencilerin bilgi, beceri ve yaratıcıklarını geliştirebilecekleri uygulama mutfağı bulunmaktadır.
Bunun yanı sıra sektörle ilgili işbirliği yaptığımız özel kurum ve kuruluşlar neticesinde öğrencilerimizin daha nitelikli staj yapmasına destek vermekteyiz.

Mezunların Kazandıkları Unvan

Aşçılık ön lisans programını başarı ile tamamlayan öğrenciler “Ön Lisans Diploması” alacaklar ve işletmelerde “Aşçı” olarak çalışma imkanına sahip olabileceklerdir.

Çalışma Alanları ve İş Sahaları:

  • Yiyecek-içecek işletmeleri mutfak departmanlarında,
  • Catering şirketlerinde,
  • Kamu ve özel sektör işletmelerinde,
  • Otel ve konaklama tesislerinde kariyer oluşturabilirler.

Lisans Programlarına Dikey Geçiş ve Meslekte İlerleme Durumu:

Aşçılık Programından mezun olan öğrenciler mesleki anlamda becerilerini geliştirerek sektörde Aşçıbaşı (Chef De Cuisine) ,mutfak şefi gibi unvanlara çıkabileceği gibi kısım aşçısı olarak da görev alabilirler.  Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girip başarılı olmaları durumunda kayıt yaptırabilecekleri 4 yıllık lisans programları ise şunlardır:


• Gastronomi ve Mutfak Sanatları
• Aile ve Tüketici Bilimleri
• Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
• Gastronomi
• Beslenme ve Diyetetik