Aşçılık Programımız Yarışmadan 1.' lik ile döndüler

01 Haziran 2018 Cuma

Yüksekokulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri 41. Uluslararası Giresun Aksu Festivali programı çerçevesinde düzenlenen ''Giresun Mutfağı Görücüye Çıkıyor'' isimli yöresel yemek ve tatlı yarışmasına katıldılar. Yarışma öncesinde Giresun Üniversitesi' ni temsilen öğrencileriyle birlikte yarışmaya katılmaktan ötürü sevinç ve heyecan duyduğunu belirten Dereli Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yelda YILMAZ, Giresun Mutfağı' nın tüm yönleri ile tanınması, yaygınlaşması için çalıştıklarına vurgu yaparak, Giresun' un otlardan oluşan güzel lezzetlerinin yarışmalarla tespit edilip, yaygın hale getirlmesinin önemini ifade etti. Yöresel Yemek ve Yöresel Tatlılar olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada öğrencilerimizden Sevdiye KARADAŞ Isırganlı Baklava ile Yöresel Tatlı kategorisinde 1., Nurten AYDIN Muhallebili Kdayıf ile 2., Fatma ÖZDAŞ ise Sakarcalı Börek ile Yöresel Yemek kategorisinde 2. oldular. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.